Nieuws

Onderwerpen:

- Dekplanning 2018
- Het nest van Novaj is geboren
- Het nest van Ziva is geboren
- Oberon naar Engeland
- Fényes overleden
- Hoera de puppy's zijn geboren
- H-nest wordt 8 jaar
- Hoera onze Ginny is drachtig
- Lumikki wint de KVN kampioensclubmatch 2016
- Winnershow 2015 in Amsterdam
- Dekplanning 2016
- H-nest wordt 7 jaar
- Basha heeft puppy's
- Onze nieuwe aanwinsten
- Ginny is Winster 2014

 


nieuws archief

In het nieuws archief worden de leukste verhalen en reisverslagen
bewaard zodat deze nog eens terug te lezen zijn.


Dekplanning 2018

Wij willen omstreeks April een nestje gaan doen met onze teef Budagyönye Emerald Virginia roepnaam Ginny en onze reu Barátságos Bolyhos László. Het is de tweede keer dat wij deze combinatie doen. Wij hopen dan ook dat het wederom een geweldig nest gaat worden.

Budagyönye Emerald Virginia (Ginny) Laszlo

Budagyönye Emerald Virginia (Ginny)
Barátságos Bolyhos László

Het nest van Novaj is geboren

Op zaterdag 1 juli is het nest van Novaj geboren. Het zijn 5 reutjes en 2 teefjes geworden. De hele bevalling gaf geen problemen. Moeder en kids maken het goed. Volg dit nest op haar dagboek.


Het nest van Ziva is geboren

Op woensdag 22 maart zijn de pupjes van Ziva geboren. Het zijn 2 reutjes geworden. De hele bevalling gaf geen problemen en binnen 2 uur waren ze allebei geboren. Moeder en kids maken het goed. Volg dit nest op haar dagboek.


Oberon naar Engeland

Op zaterdag 3 september is onze Oberon van de Marloe verhuist naar het Engelse Coventry. Hij woont daar bij Denzel en Hazel. Twee geweldige mensen die super goed voor hem gaan zorgen, maar daarmee gaan we hem niet minder missen! Oberon is een vrolijke en makkelijke jongen. Het maatje van onze Novaj. Novaj moet nu haar zinnen verzetten en speelt veel met de bal.

Vanwege dat onze oppas niet kon moest Peter thuisblijven om op onze honden te passen. Jammer, maar we gaan Oberon nog zeker eens samen bezoeken in Coventry. Het was geweldig dat onze vriend Dieter bereid was om zijn tijd op te offeren en Oberon mee naar the UK te brengen. Zaterdagmorgen 3 september reden we om 9 uur 's morgens richting Calais waar we met de Shuttle over zouden gaan van Calais naar Folkstone. Het zou 2 1/2 uur duren voordat we bij Calais zouden aankomen, maar dat zou anders gaan. Na een dik uur rijden zaten we al in de file. Een file die bijna tot aan Calais was. De reden was dat er een trein in de Shuttle 's morgens kapot gegaan was. Onderwijl kregen we een berichtje op de telefoon dat er een lange vertraging zou zijn, omdat deze trein van het spoor afgehaalt moest worden. Wij zouden om 14.06 de Shuttle moeten hebben, maar om een lang verhaal kort te maken konden we na heel veel wachten na half 7 pas de trein in! We waren dus al 9 1/2 uur onderweg. Het was een gigantische drukte bij de Shuttle. Duizenden mensen die moesten wachten en wilde eten en drinken en naar de toilet. Een mensenmassa! Oberon en Basha (die was er natuurlijk ook bij) hielden het hoofd koel en lieten alle bewondering over zich heenkomen. Vele mensen kwamen vragen wat dit voor ras was en waren onder de indruk van deze twee Barsoi's. Wij moesten met deze twee honden ook nog naar de Petcontrol om hun paspoorten te laten controleren. En ja hoor! De serieuze mevrouw keek mij aan over haar brilletje en zei in het Frans dat het niet klopte. Ze legden uit wat er fout was en we snapten er geen ..... van. Dan maar onze dierenarts bellen die dit zou kunnen uitlegen, maar nee, daar konden we ook niets mee. We moesten van de mevrouw met het brilletje naar Calais rijden om een nieuw paspoort te gaan halen voor Oberon, omdat zijn paspoort niet in orde was. Dat hebben we gedaan en na wat eurootjes, tijd en goede zin armer te zijn kwamen we weer bij Petcontrol aan. Nu bleek alles goed te zijn. We konden dus weer verder wachten tot dat we dus eindelijk na half 7 de trein in konden en alle oponthoudt over was voor ons. Toen we na een half uurtje in Folkstone aankwamen werd er omgeroepen of we nog even wilden wachten in de auto, omdat er iets met een rail was en de service monteur moest komen. Nou, we wisten niet wat we hoorden! Toen we op Engelse bodem waren en op de snelweg reden kregen we te horen en te lezen dat er een aantal wegen en afritten afgesloten waren en we om moesten rijden. Het regende en het was druk. Heel druk. File en nog eens veel file. 's Avonds om 23.30 uur waren we bij Hazel en Denzil. 14 1/2 uur onderweg geweest. We waren geradbraakt. Na een drankje en het uitten van ons ongenoegen zijn we naar bed gegaan. Dieter boven op de slaap kamer en ik op de bank bij Oberon en Basha, want die twee wilde ik ook geruststellen na zo'n hele dag en dan eindigen in een vreemd huis.

De volgende morgen heeft heel de familie kennis gemaakt met het nieuwe gezinslid Oberon. Hij vond het prachtig! Om 13.00 uur moesten we gaan beginnen aan onze terugreis. Het moeilijke en verdrietige moment was aangebroken. Traantjes vloeiden. Wat was het zwaar om die lieve grote schat daar te laten! Ik wilde zo weer omdraaien en hem ophalen. Dat zou niet eerlijk zijn natuurlijk, omdat Hazel er zo lang opgewacht heeft en geweldig blij is dat zij Oberon eindelijk thuis heeft. Zij heeft een gouden mand voor hem gecreëerd.

Dieter en ik gingen stilzwijgend verder en hadden een totaal andere reis dan heen. Voorspoedig en snel. Moe kwamen we thuis aan. Ik miste Oberon zijn aanwezigheid weer sterk. Hij was altijd bij me. Het is wennen, maar de gedachte dat er iemand heel blij is met hem maakt alles goed.

Dank Dieter dat je er voor ons was. Geweldig!

 


Fényes overleden

Barátságos Bolyhos Fényes (geb. 08-04, overl. 21-08-2016).

Onze Fényes is er niet meer. Gisteravond is zij overleden. Fényes, die bijna 14 1/2 jaar oud was, heeft ons zoveel gegeven.
Dankbaar zijn wij daarvoor, maar nu ook intens verdrietig.
Fényes je was een schat van een hond. Je bent in onze handen geboren en ook in onze handen overleden.
Peter en Ellen.

 


Hoera de puppy's zijn geboren

Op dinsdag 19 juli is Ginny haar 1e nest geboren. Het zijn 2 reutjes en 3 teefjes. De hele bevalling is goed verlopen en binnen 4 uur waren ze er allemaal. Moeder en kids maken het goed. Volg dit nest op haar dagboek.


H-nest wordt 8 jaar

Vandaag 6 juli 2016 word onze Himes en daarmee natuurlijk alle honden uit het H-nest 8 jaar. Toevallig was net haar zusje Havaska te logeren dus zij hebben dit samen gevierd. Ook andere honden waren uitgenodigt. En er was taart! Het opstellen voor de foto duurde langer dan het opeten. Dit was binnen enkele seconden gebeurt.

 


Hoera onze Ginny is drachtig

Uit de echo is gebleken dat onze Budagyönye Emerald Virginia (Ginny) drachtig is.
Wij verwachten de pups rond 19 juli.


Lumikki wint de KVN kampioensclubmatch 2016

Op zondag 24 april hebben we meegedaan aan de clubmatch van de KVN (Kuvasz Vereniging Nederland). We hadden ingeschreven met 2 honden. Onze Lumikki (Poronty vom Zollernblick) en onze Barátságos Bolyhos Novaj. Lumikki deed mee in de veteranen klasse en Novaj in de jeugd klasse. Novaj deed het goed en behaalde een 3e plaats.


Lumikki ging als een speer en won de veteranen klasse. Beste van 3. Maar daarna ging Lumikki gewoon door. Ze werd ook beste teef en daarna versloeg ze ook nog de beste reu.

Lumikki werd beste van de hele clubmatch!! Een super resultaat voor een 9 jaar oude veteraan toch. Wij zijn in ieder geval bere-trots op haar.

Wat ook vermeldingswaardig is dat niet alleen Lumikki het goed gedaan heeft maar ook haar dochter Barátságos Bolyhos Laika de 1e plaats behaalde in de kampioensklasse en dat haar kleinkinderen Magasztos Nadia (Nyári) en Magasztos Neci (Cayente) resp. de 1e en de 2e plaats behaalde in de jeugdklasse.

Een ander fokproduckt van ons Barátságos Bolyhos Gzsivány heeft het ook heel goed gedaan. Zij werd 2e in de veteranen klasse. Super!

 

 


Winnershow 2015 in Amsterdam.

Op 13 december 2015 hebben we meegedaan aan de Winner show in Amsterdam met onze kuvaszteven Budagyönye Emerald Virginia (Ginny) en Barátságos Bolyhos Novaj. Beiden hebben een geweldige prestatie neergezet. Novaj kreeg 2U in de jeugdklas en Ginny kreeg 1U in de open klas. Daarnaast is Ginny ook beste teef (BOS) en beste van het ras (BOB) geworden.

Budagyönye Emerald Virginia (Ginny)

Foto's heb ik deze keer niet kunnen maken maar er is wel film gemaakt. Zie hieronder voor de films van de jeugdklas en de openklas.

Jeugdklasse ... Openklasse

...


Dekplanning 2016.

In het voorjaar van 2016 zijn we van plan om onze kuvaszteef Budagyönye Emerald Virginia roepnaam Ginny te laten dekken. We zijn nog aan het kijken voor een passende reu.

Budagyönye Emerald Virginia (Ginny)

Budagyönye Emerald Virginia (Ginny)


Het H-nest wordt 7 jaar.

Vandaag op 6 juli 2015 wordt het H-nest 7 jaar. Het toeval wil dat van de 5 meiden er vandaag 3 bij ons zijn. Himez die woont hier natuurlijk en Havaska en Heske zijn te logeren. We hebben het samen met moeder Fényes op gepaste wijze gevierd.

van links naar rechts: Heske, Himez, Havaska en Fényes.


Voor het extra toetje, de overgebleven slagroom hebben we nog maar even gedeelt, hebben Heske en Havaska van plaats gewisseld. Waarschijnlijk vonden ze de kleur van hun tafeltje niet mooi...

 


Basha heeft puppy's gekregen.

Op 4 juni 2015 heeft onze Barsoi Basha een nest gekregen. Het nest bestaat uit 3 reuen en 4 teefjes.
Zowel moeder als ook haar puppy's maken het goed.

Voor meer info kijk op haar eigen website.

 


Onze nieuwe aanwinsten.

Sinds een week hebben wij een gezinsuitbreiding. Twee Britse Korthaar dames zijn bij ons komen wonen.
Nala (Princes Nala van Spitimas) is een Britse Korthaar Silver tabby spotted en Olivia (Olivia van Spitimas) is een Britse Korthaar Blauw Creme. Beide dames hebben een prachtige stamboom. Wij hopen dit jaar een nestje met beide te kunnen doen. Nu genieten we eerst van hen.

Princes Nala van Spitimas

NalaNala

Olivia van Spitimas

OliviaOlivia

 


Ginny is Winster 2014.

Op zondag 14 december is onze Ginny (Budagyöngye Emerald Virginia) op de Amsterdam Winnershow beste van het ras geworden en heeft daarmee de titel Winster 2014 behaald.

winster 2014