Nest 2016

Geboren:

Moeder: Budagyöngye Emerald Virginia (Ginny) (HD B) (PRA Vrij)
Vader: Barátságos Bolyhos László (HD A) (PRA vrij)
stamboom

Namen (jaarletter P):
Reu:
Teven: 

 

Laatste update nest 2016:


DAGBOEK

Dinsdag 17 mei
De uitslag van de progesterontest is 9.2 dus we gaan eens kijken wat Ginny en László van elkaar vinden! Geen probleem. Ze vinden elkaar super leuk, maar ja, ze kennen elkaar dan ook al goed. Na een korte tijd is de eerste dekking een feit.

Ginny en László lijken in heel veel dingen op elkaar. Niet alleen in type, maar ook in karakter. Beide gevoelige honden met een lief karakter. Prachtig pigment en een mooie witte vacht.

Dinsdag 21 Juni
Vandaag gaan we een echo maken en we hopen natuurlijk dat Ginny drachtig is! Vanwege de tekenen die Ginny geeft zijn we positief, maar je weet het nooit zeker totdat je de echo doet en die kleine friemeltjes op het beeldscherm ziet.
Hoera Ginny is drachtig!

Vrijdag 1 Juli
Vandaag is Ginny 45 dagen drachtig en ze begint echt al een buikje te krijgen. Al weken eet ze heel goed. Vooral snacks vindt ze heerlijk! Alle aandacht neemt ze met volle teugen aan.


 

Dinsdag 19 juli
Het is zover. Om 15.37 uur is de eerste pup geboren. Het is een teefje van 480 gram. In de 3 uur die daarop volgen worden er nog 3 pups geboren. En daar zou het dan bij blijven. Vier mooie pups. We hadden immers een röntgenfoto gemaakt en daarop waren maar 4 skeletjes te zien. Echter om 19.10 uur kwam er een toegift in de vorm van een 5e pup! Een iets kleiner, maar mooi teefje werd geboren.
Ginny heeft de geboorte van deze "little five" goed doorstaan en is zich aan het ontwikkelen als een fijne en zorgzame moeder hond.

Geboorte info:
reu, bandje licht blauw, 540 gram
reu, bandje paars, 470 gram
teef, bandje roze, 480 gram
teef, bandje geel, 490 gram
teef, bandje aqua, 320 gram


Woensdag 20 juli
De eerste nacht is buitengewoon goed gegaan. Ginny doet het echt geweldig.

Gewoon een paar leuke foto's in een rieten mand van 1 dag oude Kuvasz puppy's.

reu licht blauwreu paars

teef rozeteef geel

teef aqua

Donderdag 21 juli

Vrijdag 22 juli
Vandaag komen Andy en Rosa op bezoek.

Zaterdag 23 juli
Vandaag hebben we de eerste puppy cadeautjes gekregen, maar ook Peter en ik (Ellen) zijn erg verwend. Dank allen!

Maandag 25 juli

Dinsdag 26 juli

Vandaag de eerste puppy-portretjes gemaakt.. De puppy's zijn precies 1 week oud.

reu licht blauwreu paars

teef rozeteef geel
teef aqua

De gewichten van vandaag:
reu, bandje licht blauw, 1020 gram
reu, bandje paars, 1070 gram
teef, bandje roze, 970 gram
teef, bandje geel, 990 gram
teef, bandje aqua, 710 gram

Zaterdag 30 juni
Elke dag is het een feestje om de pupkes te zien. Het gaat allemaal zo relaxed. Volgens ons hebben ze het hier wel naar hun zin, want horen doen je ze niet. Alleen als ze bij Ginny drinken hoor je ze smakken. Ginny eet en drinkt goed en doet haar eigen ding. Knuffelen met ons doet ze het liefst naast haar baby's te verzorgen.

De oogjes zijn nagenoeg open en zien er prachtig uit. Echt goed zien doen ze nog niet natuurlijk.
Vandaag zijn de puppy's voor het eerst uit de werpkist. Erg spannend.

Zondag 31 juni
Vandaag komen Nico en Hanneke hun honden Havaska en Donna brengen. Deze twee viervoeters logeren hier vaker. Het zijn ook erg gemakkelijke logees. Zo kan je er wel meer hebben.

Ook goede huisvriend Rene komt langs om de puppy's te knuffelen. Altijd gezellig als hij er is.

blauw en paarse reuaqua, geel en rose teef

blauwe reupaarse reurose teefgele teefaqua teef

Maandag 1 augustus
De maand auigustus is weer van start. Na een drukke morgen komen 's middags Hans, Nelleke en Indra op puppy bezoek. Ook de broer van Hans vond het leuk om te komen kijken. Het is allemaal heel gezellig vinden wij. De honden zijn verwend met kluiven en de puppy's met speeltjes en veel knuffels.

Dinsdag 2 augustus
Vandaag zijn ze 2 weken oud.

blauwe reupaarse reu

roze teefgele teef

aqua teef

De gewichten van vandaag:
reu, bandje licht blauw, 1640 gram
reu, bandje paars, 1750 gram
teef, bandje roze, 1560 gram
teef, bandje geel, 1600 gram
teef, bandje aqua, 1290 gram

Woensdag 3 augustus
Kathleen en haar dochter Elena komen puppy knuffelen. En ook Ginny wordt niet vergeten. Ginny vind het trouwens allemaal geweldig. Hoe meer er geknuffeld met haar hoe leuker ze het gaat vinden. En met kinderen kan Ginny zo wie zo goed opschieten.


Samen televisie kijken.

Vrijdag 5 augustus
Ook deze keer krijgen we weer diverse kaarten. En er is niets leuker dan het krijgen van een kaartje!

Zaterdag 6 augustus
Er is voor vandaag veel visite gepland. En als er visite komt moet er ook een taart zijn, toch. Dit was er een met gele zoete pudding en opgeklopte slagroom. Zag er super uit en smaakte nog beter.


klik hier voor film "Zangles"


klik hier voor film "Beginnend spel"

Wela en Hans en ook Didier en Marleen, beide goede bekenden die we kennen van de Barsoi's, kwamen naar de puppy's kijken. Er wordt weer veel geknuffeld. Later in de middag kwamen ook John en Henny op de motor even koffie drinken.

Dinsdag 9 augustus
Vandaag zijn onze puppy's 3 weken. Ze groeien maar door. En dat niet alleen ze doen het ook nog eens hartstikke goed. Ook moeder Ginny is goed bezig. Ze zorgt echt heel goed voor haar kleine Kuvaszjes.

De gewichten van vandaag:
reu, bandje licht blauw, 2320 gram
reu, bandje paars, 2260gram
teef, bandje roze, 2190 gram
teef, bandje geel, 2260 gram
teef, bandje aqua, 1770 gram.

blauwe reupaarse reu

roze teefgele teef

aqua teef

En ook vandaag weer de nodige visite. Hans en Nelleke waren er met beide kinderen Indra en Nikita. Zij hadden het geluk dat we vandaag zouden beginnen met de eerste keer vleesje, ze konden dus meteen aan de slag. De eerste keer vlees wil zeggen dat ze dan fijne tartaar krijgen. Ze krijgen dit een aantal keer voor we overgaan op echt puppy-vlees. Altijd weer een spannend moment, zouden ze het lusten?

Later op de dag kwamen ook Hans en Nadine. Ook zij komen puppy knuffelen. Super leuk dat Nádor en Etuska er ook bij waren. Nándor is een zoon van Himez en is al een echte knul aan het worden.

Donderdag 11 augustus
Ginny heeft ontdekt dat je ook zittend de puppy's eten kan geven. Net zo makkeleijk en je bent sneller weg als het klaar is.
Vandaag hebben ze voor het eerst met zijn vijven tegelijk uit de grote ronde bak gegeten. Het hele fijne puppy-vlees ging erin als koek. Het was wel een beetje een knoeiboel, maar dat geeft niet want daar is Ginny dan weer blij mee. Kan ze de kleintjes lekker aflikken.

Vrijdag 12 augustus
Hoog bezoek vandaag. Een twee man sterke afvaardiging van de KVN kwam kijken naar onze puppy's. En ze waren niet ontevreden. Het zag er allemaal goed uit vonden zij. Dank Jan en Dick dat jullie er waren!

Zaterdag 13 augustus
Yepa komt logeren. Ze is een dochter van onze Himez. Ze wordt gebracht door haar baasje Bert en zijn dochter Jolie. Jolie is helemaal honden gek. Vooral Basha heeft een speciale plek bij haar, maar ook de puppy's zijn favoriet. En dus knuffelen. Yepa vermaakt zich intussen met Novaj, Oberon en László.

Zondag 14 augustus
Naast het verzorgen van de puppy's moet er af en toe ook even ontspannen worden. Een lekkere wandeling met onze vrienden John, Henny en zonen Richard en Jeffrey en Dieter en Marianne geeft deze ontspanning. Als er daarna dan ook nog een BBQ achteraan komt is het compleet.
Ginny mag nog niet mee, maar ze kan al heel goed even alleen blijven met de puppy's. Ze weet precies wanneer ze erbij moet gaan liggen om te voeden.

Onze ouwe Fényes, 14 jaar en 4 maanden wou persé nog even op de foto met haar dochter Gzsivány, 9 jaar en 3 maanden. Beiden veteranen doen het nog goed.

Maandag 15 augustus
Lekker een rustig dagje.
De eerste pogingen om uit de werpkist te komen zijn gespot. Vandaag lukte het nog niet.

Dinsdag 16 augustus
4 Weken alweer. Wat gaat de tijd toch snel. En alles wordt alleen maar leuker. Ze gaan meer spelen met elkaar, maar ook met ons. De herkenning wordt steeds beter. En ze worden ook een beetje brutaler.

een mandje vol

De gewichten van vandaag:
reu, bandje licht blauw, 3350 gram
reu, bandje paars, 3230 gram
teef, bandje roze, 2990 gram
teef, bandje geel, 3270 gram
teef, bandje aqua, 2530 gram.

licht blauwe reupaarse reu

roze teefgele teef

aqua teef

Ook vandaag weer puppy knuffelaars. Marianne, dochter Kelly en kleindochter Amorie kwamen kennismaken met onze kleine Kuvaszjes. Maar niet alleen de puppy's kregen aandacht ook onze beide Barsoi's werden niet vergeten. Marianne heeft zelf ook 3 Barsoi's. En kleine Amorie vond dat zij Oberon cornflakes moest geven, want dat kregen de hondjes bij haar thuis ook.. Oberon zei geen nee!

Woensdag 17 augustus
Spannend. Vandaag zijn de kleintjes voor de eerste keer buiten. Het zonnetje schijnt heerlijk en de temperatuur is rond de 26 graden. Eerst vonden ze het een beetje onwennig, maar daarna gewoon net doen of je dit allang kent. Een lekkere maaltijd erbij in de speciale puppybakjes. Wat wil een puppy nou nog meer! Zorro en Tiki pasten ook op de kleintjes op, maar Ginny liet hen wel te verstaan, door een heel subtiel gebaar, dat zij de mama is. Het is zo ontzettend mooi om te zien hoe goed Ginny voor haar kinderen zorgt.

eerste keer buiten

En als je dan thuis komt van je werk en je je schoenen en sokken uit doet zijn deze ook al niet meer veilig. Alles wordt gepikt! Het roze meisje viel als een blok voor Peter en liet zich het kriebelen op de buik lekker welgevallen.

Donderdag 18 augustus
Visite! Je zou denken dat het gaat vervelen, maar niets is minder waar. Het is hartstikke leuk als er mensen komen kijken en knuffelen met onze puppy's. Sarah kwam vandaag met haar 3 dochters Ava Liv, Nena June en Lucie Mae. En er werd flink geknuffeld door de meiden.


Vrijdag 19 augustus
Het buiten zijn is onze puppy's goed bevallen. Ze staan 's morgens al te trappelen van ongeduld wanneer ze uit de werpkist mogen. Lekker buiten eten en dan spelen maar. 's Avond s kwam Nel nog even gezellig op kraamvisite.

Zaterdag 20 augustus
Iets nieuws! De puppy's krijgen een nieuw speelhuis. Het wordt meteen goed gekeurd. Je kunt er prima in slapen.

Zondag 21 augustus
Vandaag een bijzondere dag. Een dag van vreugde maar ook van verdriet. Overdag de vreugde van het bezoek. Jeffrey kwam even kijken. Hans, Nelleke en Indra kwamen puppy knuffelen en aan het eind van de middag kwam Margot.
Maar na dit alles kwam het verdriet. 's Avond om 20.00 uur is onze oude Fényes overleden. Zij is 14 jaar en 4 maanden oud geworden. Een prachtige leeftijd, maar toch nog altijd te vroeg voor ons. Wij gaan haar erg missen.

Zondag 28 augustus
In de afgelopen week is er veel gebeurd. Verdrietige dingen zoals de crematie van onze Fényes, maar ook vrolijke dingen zoals het steeds meer gaan spelen van Oberon met de puppy's.
En vandaag ook weer voor het eerst volle bak visite. Ruud,Wilma en Demi op kraamvisite. Gerco en zijn moeder komen Heske ophalen die de afgelopen weken bij ons gelogeerd heeft. Hazel en Denzil komen op de terugreis vanuit Hongarije op bezoek. En als laatste komen Andy en Rosa ook puppy knuffelen en ook Ginny knuffelen natuurlijk. Dus gewoon weer een gezellige dag. Omdat we met zo veel man zijn leek het ons een leuk idee om samen met de puppy's naar de voortuin te gaan. Ze horen dan voor het eerst het verkeer en ruiken en zien nieuwe dingen. Meestal zijn ze daar wel van onder de indruk, maar deze keer niet! Er werd meteen door de tuin gerend en het verkeer daar werd niet op gelet. Ook Ginny en László waren van de partij. En na een tijdje kwamen ook de andere honden erbij. Oberon, Novaj, Zorro en Tiki

.

Dinsdag 30 augustus
Wat gaat de tijd toch snel. Zes weken zijn onze puppy's al.
Na de voortuin was vandaag de achtertuin aan de beurt. En ook hier geen schrik. Gewoon meteen door de tuin rennen en spelen. De puppy's hebben een kuil ondekt die de volwassen honden gegraven hebben. Nou, bij de kleintjes zit het graven er ook al in. Ze gingen tot op de bodem. En ja na de zandbak weer het badje in. Het zijn net kleine kinderen. Als er maar water en zand in de buurt is vermaken ze zich wel!

De gewichten van vandaag:
reu, bandje licht blauw, 5690 gram
reu, bandje paars, 5730 gram
teef, bandje roze, 5180 gram
teef, bandje geel, 5800 gram
teef, bandje aqua, 4560 gram.

En omdat ze zes weken zijn hebben we ook maar wat stand fotoos gemaakt.

Reu licht blauw

reu paars

teef roze

teef geel

teef aqua

Vrijdag 2 september
De grote rode balanceer schijf is er weer. Ze kijken heel even wat dit eigenlijk voor moet stellen, maar snel springen ze erop en rennen er overheen. Het is net of ze het al vaak gezien hebben. Ze zijn wederom niet bang voor het onbekende en wij genieten enorm van die kleintjes die zo'n plezier hebben. Die balanceer schijf is goed voor de puppy hun evenwicht. Zo leren ze dat ze vier poten hebben!
En dan 's middags onverwacht puppy bezoek. Gezellig.

Zondag 4 september
Het regent en niet zo'n klein beetje ook, maar zoals onze grote Kuvaszen blijven de puppy's stug buiten liggen. Ik (Peter) kan roepen wat ik wil ze doen het niet. Lekker baasje zo'n regenbui lijken ze wel te denken. En als ze dan eindelijk binnen zijn gaan we lekker voor en op de bank liggen.
En wat is er dan leuker als je moeder gaan vervelen. Alleen moeder had geen zin en liet dat duidelijk merken. Een paar blinkende tanden en wat geluid erbij en klaar zijn we. Weer een stukje opvoeden. Ginny doet dit opvoeden heel subtiel en goed. Wij hoeven ons daarin niet te mengen.
Aan het eind van de middag kwamen onze vrienden Adri en Els puppy knuffelen.

Maandag 5 september
Het is weer prachtig mooi weer en dus gaan we even in de tuin ravotten.

Dinsdag 6 september
Vandaag al weer 7 weken oud. Wat gaat de tijd toch snel.

De gewichten van vandaag:
reu, bandje licht blauw, 6930 gram
reu, bandje paars, 6800 gram
teef, bandje roze, 6110 gram
teef, bandje geel, 6890 gram
teef, bandje aqua, 5640 gram.

Reu licht blauw

reu paars

teef roze

teef geel

teef aqua

Donderdag 8 september
Een speciale dag vandaag. Vandaag is namelijk de puppytest. Altijd weer leuk om mee te maken. De testers Marjet en Caroline kwamen om 13.00 uur en zijn meteen van start gegaan. Het was heerlijk weer. Peter en ik hebben verscholen achter het huis het hele gebeuren gadegeslagen. Het was zo leuk om die kleintjes in actie te zien. Caroline kreeg de hondjes goed bij haar en je zag dat ze wist wat ze deed. Caroline en Marjet hebben al jaren onze nesten getest en wij hechten veel waarde aan hun oordeel. Ook deze keer was het weer een bevestiging van de karakters. Bij het bespreken van het de puppy's kwam naar voren dat alle pupjes vrolijke en lieve hondjes zijn welke graag onder de mensen zijn. Alle testrapportjes worden met de nieuwe eigenaren besproken. Na de test konden we ook iedere nieuwe baas vertellen welk puppy ze kregen. Hun voorkeur hadden ze al eerder uitgesproken en daar hebben we zeker rekening mee gehouden. Ieder is blij met hun nieuwe puppy! Langs deze weg willen wij Marjet en Caroline nog van harte bedanken om hun spaarzame tijd aan onze puppy's te spenderen. We hebben weer een leerzame test gezien.

de testersreu licht blauw

reu licht blauwreu licht blauw

reu paarsreu paars

reu paarsteef roze

teef rozeteef roze

teef rozeteef aqua

teef aqua

teef geelteef geel


Klik hier voor film "puppytest"

Vrijdag 9 september
s'Avonds naar mijn moeder geweest met het hele spul. Dit was de tweede keer dat ze in de auto mee gingen en het gaat al beter. Het duurde iets minder lang voordat ze stil werden. Dit is toch gewoon een kwestie van veel oefenen en dus zullen we ze vaker mee nemen in de auto. Bij mijn moeder thuis lekker in de tuin gespeelt. We zeggen gespeelt, maar eigenlijk hebben ze de bloembakken gesnoeid.
s'Middags zijn ze samen met Ginny en Basha in de voortuin geweest, zodat ze goed aan het verkeer kunnen wennen. Maar ze hadden nergens last van en hadden de tijd van hun leven.

 

Zaterdag 10 september
Het puppy-uitje.
Naast de puppytest is dit het tweede grootte item wat we altijd doen als we een nest hebben. Net als de vorige keer zijn we ook deze keer naar Eindhoven centrum gegaan. Het weer werkte goed mee. Samen met mijn moeder, Hans, Nelleke en Indra zijn we vanuit de parkeergarage onder het stadhuis vertrokken richting de Catharinakerk. Het tempo lag niet hoog, want dit is meteen ook de eerste keer dat de puppy's aan een lijn moeten lopen. Dus dubbele spanning. En meteen al de eerste mensen die geinteresseerd waren.
Aangekomen bij de kerk werden we meteen aangesproken door een grote groep jongeren. Vele vragen over de puppy's, veel aaien en toen bleek dat zij allerlei opdrachten uit moesten voeren. Waarom precies is niet bekend, maar ze moesten een polonaise maken met 20 mensen en of we dan mee wilde doen. En natuurlijk deden we dat! De dames uit onze groep samen met een pupje in de polonaise.
Terwijl we daar stonden kwamen onze vrienden Ruud en Wilma ook. Zij hadden tante Lavanja meegenomen. Lavanja is de zus van vaderhond László. Daarna werden we super vriendelijk aangesproken door twee dames van eetcafe Spijker. Of de puppy's wat water wilde en daarna samen op de foto. Na de belofte aan hun dat we bij hun koffie zouden komen drinken zijn we langzaam verder gegaan. Op het plein voor de kerk was een soort van markt waardoor het natuurlijk heel druk was. En dus veel aandacht voor de puppy's. Na een pauze met wat fris zijn we langzaam verder gelopen in de richting van de markt. En nu ook weer heel veel belangstelling voor de puppy's. Bijzonder was dat we op de markt een jong stel tegenkwamen die aan ons vroegen of haar moeder toevallig een pup zou krijgen van ons. Blijkt dat zij een dochter is van een van onze pupkopers. Hoe klein is de wereld? En toen richting de koffie.
Aangekomen bij het eetcafe Spijker zijn we gezellig gaan zitten op het terras en hier kwam de koffie. Eindelijk. Ook nu weer meteen een grote bak water voor de honden. Super bediening.
Maar aan alles komt een eind dus ook aan het puppy-uitje.
En dus gaan we op weg naar de parkeergarage. Dat valt niet mee, want telkens als we wandelen komen er weer belangstellende mensen en staan we weer stil. Uiteindelijk komen we dan toch bij de parkeergarage. Eerst nog even een groepsfoto en nog wat napraten op het stadhuisplein. Maar dan gaan we toch ieder naar huis.

Het was een geweldige dag met super veel belangstelling, met veel mensen die op de foto wilde met een puppy, met goed weer en gezelligheid.
Bedankt Ria, Hans, Nelleke, Indra, Ruud en Wilma voor jullie hulp. Zonder deze hulp was het niet gelukt.


klik hier voor de "fotoreportage"