Nest 2017

Geboren: 22 maart 2017
2 reuen
Moeder: Barátságos Bolyhos Lónya (Ziva) (HD A) (PRA Vrij)
Vader: Ibarra A Gazdaság Ról (HD B) (PRA vrij)
stamboom

Namen (jaarletter Q):
Reuen:
 

 

Laatste update nest 2017:


DAGBOEK

Donderdag 19 januari
Het is tijd, vandaag gaan we naar de reu toe. Na een korte autorit, want Ibarra woont niet zo ver van ons vandaan, arriveren we bij de familie Ackermans. Zij zijn de eigenaren van Ibarra. We hebben hem al eens eerder gebruikt en weten dus dat hij een goede match is ook voor Ziva. De vorige keer was hij nog wat onervaren, maar deze keer liet hij duidelijk merken dat hij wist wat er van hem verwacht werd. Alleen onze Ziva heeft zo haar eigen ideeën over dingen en hij heeft dan ook goed zijn best moeten doen, maar het heeft geloond en de dekking was een feit.
Morgen nog een keer voor een tweede dekking.

Dinsdag 14 maart
Vandaag gaan we een röntgenfoto maken om te zien of Ziva drachtig is en hoeveel pups we mogen verwachten. Op de foto denken we maar 1 skelet te zien. Een beetje teleurstellend is het wel als je meerdere pups verwacht, ze is er dik genoeg voor! Maar de stelling is: beter één dan géén. En dus gaan we wachten tot deze kleine Kuvasz geboren gaat worden.

Woensdag 22 maart
Toch eigenlijk nog een beetje onverwacht was het vandaag ineens zover. Het pupje van Ziva ging geboren worden. Pupje, want volgens de röntgenfoto zou er maar één pupje geboren gaan worden.
We waren er net over aan het praten wanneer Ziva zou gaan werpen. En of het een natuurlijke bevalling ging worden, want bij 1 pup kan het gebeuren dat deze wat langer blijft zitten en dan te zwaar wordt voor een natuurlijk bevalling. Een keizersnede is dan de oplossing. Toch iets wat je liever niet hebt. De honden hadden net eten gehad en Ziva heeft gewoon haar hele bak brokken naar binnen gepeuzeld of er niets aan de hand was, maar bij het ophalen van de lege bakken was Ziva aan het rond draaien in de bench van János. Er kwam ineens een hele golf vocht vrij en je zag aan Ziva dat het niet lang meer ging duren.
En om 20.56 uur was het zover. Het pupje is geboren. Het is een reu van 460 gram. Een prachtige jongen. Pigment al zeker aanwezig.
Normaal, als de teef klaar is met bevallen, word ze wat rustiger. Ziva bleef echter onrustig. En na een half uurtje zagen we dat er weer weeën kwamen. En om 22.40 uur kwam er een tweede pup. Een broertje. Een reu van 500 gram.
Hierna werd Ziva rustiger en het werd duidelijk dat ze klaar was. 2 pups. Wat een verrassing. We hadden immers een röntgenfoto gemaakt en daarop was maar 1 skeletje te zien. Ook nu blijkt dat de techniek niet alles laat zien.
Ziva heeft de geboorte van deze kereltjes goed doorstaan en is zich aan het ontwikkelen als een zorgzame moeder hond.

Geboorte info:
reu, geen kleur, 460 gram
reu, bandje blauw, 500 gram


Donderdag 23 maart
De eerste nacht is goed gegaan. Ziva heeft het goed gedaan. Ze is erg zorgzaam voor de pups.

reu licht blauwreu paars

teef rozeteef geel

Vrijdag 24 maart
..