Ons Verhaal

Sinds 1983 hebben wij honden, uiteraard Kuvaszen. Wij woonden in Geldrop en vanwege ons enthousiasme voor de Kuvasz zijn wij sinds 1988 gaan fokken. In 2000 vonden wij de ruimte die wij hadden voor onze honden en nestjes te krap. Zowel in huis als buiten, in de tuin.

huis in Lommel

In Lommel in Belgie vonden wij een goed alternatief voor ons rijtjeshuis in Geldrop. Hier voelen wij ons sindsdien samen met onze honden prima thuis.

Hoe de Barsoi in ons leven kwam.

Omdat wij met onze Kuvaszen vaak naar hondenshows gaan, kijken wij daar ook altijd naar onze andere favourieten rassen. Eén hiervan is de Barsoi.
Op een gegeven moment zijn wij Hans en Wela Steenvoorden van Barsoi kennel "Dvorets Borzogo" tegen het lijf gelopen (figuurlijk natuurlijk).
Tijdens het gesprek, tussen het knuffelen van de honden door, werd duidelijk dat Wela haar eerste nestje ging fokken. En omdat Ellen vaak een bevalling, bij diverse rassen, begeleid was een nadere kennismaking met het ras Barsoi al snel geregeld.
Het gevolg hiervan was dat onze interesse voor deze honden al snel steeds groter werd.

Uit het tweede nestje van Hans en Wela is er een teefje naar ons gekomen. Onze Basha. Een geweldige hond.

Basha

Achteraf blijkt dat Ellen haar oma vroeger ook een Barsoi heeft gehad. Haar interesse voor dit ras is dan ook niet helemaal uit de lucht komen vallen.